keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Elukoita ja Hampuri

Tänään suuntasimme ensi töiksemme Berliinin eläintarhaan. Itse en ollut erityisen innostunut eläintarhasta, koska kävin jo kotona tarhan nettisivulla, eikä siellä vaikuttanut olevan mitään uutta ja ihmeellistä. Edvin kuitenkin halusi eläintarhaan joten päätimme sitten pistäytyä siellä ennen Hampuriin lähtöä. Eläintarhaan saavuttuamme selvisi kuitenkin, että siellähän onkin vaikka mitä. Muun muassa sarvikuono, jota menimme varta vasten katsomaan Kolmårdeniin 2 vuotta sitten, mutta äkillisen kaatosateen vuoksi se jäi silloin näkemättä. Yllättäen eläintarhasta löytyi myös jättiläispanda, gorilloja, mangusteja, virtahepoja, musta pantteri jne.

Kauan kaivatut sarvikuonot!


Virtahevot levolla.


Ensimmäiseksi menimme katsomaan kuuluisaa jääkarhua Knutia, koska sillä piti olla ruokinta-aika. Knut oli yllättävän pirteä, ja leikki innokkaasti puolityhjällä koripallollaan. Myös muut eläimet olivat enimmäkseen aktiivisia, kissaeläimetkin leijonia lukuunottamatta olivat liikkeellä. Apinoilla vasta olikin vauhti päällä. Yksi apina oli löytänyt jostakin kymmenen sentin pituisen ruuvin, ja siitä riitti ihmettelemistä. Gorillat olivat aluksi hieman passiivisia. Ne istuivat kukin omassa nurkassaan ja tuijottivat otsat rypyssä eteensä. Lopulta isoin gorilla lähti hiiiiiiitaasti liikkeelle, kömpi lähelle lasin reunaa, kääntyi selin ja pissasi. Se oli selvästi kypsä eläintarhaoloihin... Onneksi gorilloille tuotiin ruokaa, niin ne lähtivät tyylikkäästi kiipeilemään ympäri häkkiään.

Knut heittää koripallon pois.


Apina ihastelee ruuvia.


Tympääntyneen näköinen gorilla.


Eläintarhassa oli myös hieno yöeläintalo, mihin oli lavastettu, että päivällä on yö ja yöllä päivä. Siellä pääsi seuraamaan touhuissaan kaikenlaisia eläimiä, jotka normaalisti vain nukkuvat päivisin. Näistä elukoista ei vaan saanut kunnon kuvia, koska siellä ei saanut kuvata salamalla.

Eläintarhan jälkeen huristelimme 300km tänne Hampuriin. Hotellimme on aika kaukana keskustasta, mutta jätimme auton hotellille ja lähdimme junalla keskustaa ihmettelemään. Ostimme hieman vaatteita alennusmyynnistä ja ihmettelimme vanhan kaupungin ympäristöä. Kaupunki oli ihan hieno, mutta ei nuo isot hienot talot, kirkot ja aukiot enää oikein säväytä kun olemme nähneet näitä keski-euroopan kaupunkeja jo muutamia viime aikoina. Raatihuoneen torilla oli tusinoittain viini/makkaraterasseja, elävää musiikkia ja kova tungos. Söimme bratwurst-hodarin, juustonuudeleita ja juustopatonkia. Seikkailtuamme hieman väärällä junalla pääsimme takaisin hotellillemme.

Torimaisemaa.


Huomisen ohjelmassa olisi siirtyminen Kööpenhaminaan, saa nähdä kauanko siinä menee.

- Elssi & Edvin

Sijainti: Hampuri, Saksa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti