tiistai 30. kesäkuuta 2009

Berliini, osa 2

Terveisiä sateisesta Berliinistä!

Sade ja ukonilma alkoi tosin juuri hetki sitten. Muuten tänään onkin sitten ollut todella kaunis ja kuuma päivä. Aamulla herättyämme ostimme metroasemalta päiväliput ja matkustimme luonnonhistorialliseen museeon. Museo oli melko kattava ja siellä meni pari tuntia aika helposti. Museossa oli erityisen hieno dinosaurusnäyttely. Siellä oli koottuna muistaakseni seitsemän eri dinosauruksen luurangot. Yksi niistä oli semmoinen iso kasvissyöjä jolla on todella pitkä kaula, Brachiosaurus tms. Kyseinen luuranko on maailman korkein kasattu luuranko (siellä oli ihan Guinnessin todistus). Luurankojen lisäksi siellä oli täytettyjä eläimiä, paljon erikoisia kiviä, Darwin-näyttely yms.

Isoista dinoista oli hiukan vaikeaa saada kuvaa, niin että ne mahtuvat kokonaan kuvaan.


Yksi museon jännistä kivistä.


Tämän museon jälkeen lähdimme katsomaan tekniikan museota. Tämä museo oli periaatteessa ihan hieno, mutta siellä oli aivan valtavan kuuma ja sisällöltään se muistutti hyvin pitkälti Münchenin tekniikan museota, joten jätimme museon tutkimisen kesken. Siellä oli niin tuskaisellisen kuuma ja juomavarastokin oli juuri päässyt ehtymään, joten lähdimme sitten syömään. Maukkaan lounaan jälkeen päätimme lähteä katsomaan egyptiläistä museota. Hetken etsittyämme museota löysimme sen osoitteesta jonkun trendikkään taidemuseon. Egyptiläiset olivat ilmeisesti muuttaneet muualle, tai sitten se oli vain joku tilapäinen näyttely.

Joku omituinen härveli tekniikan museossa.


Hiukan pettyneinä otimme määränpääksi Saksan historian museon. Tämä museo oli siitä hyvä, että siellä oli todella tehokas ilmastointi. Sääli, että meillä oli vain tunti aikaa tutkia sitä ennen sulkemisaikaa. Tässä ajassa ehdimme käydä läpi vuodet 1919-1989 ja nekin melko pikaisesti. Siellä kävi ilmi miten Hitler pääsi valtaan ja mitä kaikkea natsit tekivätkään. Myös itä- ja länsi-saksaa käsiteltiin kovasti. Se on muutenkin ollut kovasti esillä kaikkialla, kun muurin kaatumisesta on nyt 20 vuotta. Lähes jokaisella aukiolla on jonkinsortin infotauluja ja kuvia aiheesta.

Hmm, ilma on näköjään muuttunut sateesta jonkinsortin myrskyksi, tai siltä se ainakin näyttää täältä kahdeksannesta kerroksesta hotellihuoneemme ikkunasta katsottuna. Vesi menee ihan vakaasuoraan ja vauhdilla tuosta ikkunan ohi. Onneksi tultiin ajoissa takaisin hotellille.

Tämänkin museon mentyä kiinni päätimme lähteä katsomaan Checkpoint Charlieta, kuuluisaa rajanylityspaikkaa. Muurista ei ollut enää jälkeäkään, mutta keskellä tietä nökötti joku vartiokoppi, sekä joku itäsaksalaiseen poliisipukuun pukeutunut nainen, jonka kanssa vieressä sai ottaa kuvia maksusta. Alueella oli myös paljon intialaisia ja muita itämaisia heppuja myymässä "melkein aitoa" neuvostoliittolaiskamaa (karvalakkeja, lippuja yms). Charlien jälkeen tallustimme Potsdamer platzille, jossa olikin vain isoja suuryritysten pilvenpiirtäjiä (jonkun oppaan mukaan siellä piti olla kauppoja yms, "uusi keskusta"). Sieltä oli enää lyhyt matka Brandenburgin portille. Se oli ihan hieno, mutta aika turistirysä sekin. Siinä se päivä sitten menikin.

Checkpoint Charlie.


Saksan kolikoistakin tuttu Brandenburgin portti.


Taustalla pätkä muuria joka on rauhoitettu aidalla kun ihmiset käyvät muuten rapsuttamassa sitä mukaan matkamuistona.


Huomenna käydään heti aamusta Berliinin eläintarhassa ja sitten lähdemmekin Hampuriin. Sinne ei ole kuin 300km, joten ehdimme varmasti katsoa kaupungin pakolliset nähtävyydet ennen nukkumaanmenoa. Ylihuomenna olisi sitten tarkoitus yöpyä Kööpenhaminassa.

//Edvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti