keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Näköalapäivä

Tänään olemme katselleet vuoria ja komeita alppimaisemia. Aloitimme päivän huristelemalla pois Münchenistä kohti Spitzingsee:tä, josta BMW Route Dynamics alkaa. Perille päästessämme tuli melkoinen kulttuurishokki, sillä vuoristotiet ja maisemat olivat jotain aivan muuta kuin mihin on tottunut.

Sieltä jatkoimme sitten BMW-reittiä takaperin usean hienon alppikylän läpi. Kävimme myös ajamassa pätkän jotain vanhaa kilparataa (maksullinen tie), jonka päädyssä oli näköalapaikka ja patikkareittejä.

Tämän jälkeen jatkoimme vielä reittiä muutaman etapin verran kunnes huomasimme kellon olevan jo aika paljon. Suuntasimme siis Neuschwansteinin linnalle. Kyseinen pytinki on varsinainen "satulinna" ja siitä onkin mm. Disneyworld ottanut mallia.

Linnalle saavuttuamme huomasimme, että kesäloma on alkanut hyvin perinteisissä merkeissä, sillä olemme kummatkin palaneet auringossa. Onneksi vain vähän. Ei sitä taas tajunnut suojautua kun tuntui siltä, että on ollut autossa koko päivän.

Linna oli kyllä ihan hieno, mutta valitettavasti se komein puoli oli julkisivuremontissa. Sisälle linnaan emme pyrkineet, koska se maksoi aika paljon ja seuraava kierros olisi alkanut vasta tunnin päästä. Samalta kai ne kaikki sisältä näyttää...

Linnan jälkeen päätimme lähteä hotelliimme Innsbruckiin, Itävaltaan. Matkaa ei ollut kuin 100km, mutta menihän siinä aikansa vuoristoteitä ajellessa, kun välillä oli edessä pitkää rekkaa ja traktoria tukkikuormalla yms kivaa. Ohituspaikkoja ei ollut kauheasti ja mäet hyvin jyrkkiä. Rekat kyllä ajelivat paikalliseen tapaan aika haipakkaa, niiden takia ei kauheasti tarvinnut jarruttaa. Paikalliset henkilöautoilijat eivät olleet pahemmin nopeusrajoituksista kuulleetkaan.

Hotellimme täällä Innsbruckissa on vuorilla, hieman kauempana keskustasta. Maisemat ovat ihan komeat ja vieressämme on joku talviolympialaisista tuttu kelkkarata-putki-hässäkkä, mikä lie. Paljon on kaikkea olympialaisiin viittavaa kaupungissa, vaikka niistä taitaa olla jo vähän aikaa. Harmi, ettemme tajunneet ostaa mitään eväitä alhaalta kaupungista, enää sinne ei jaksa lähteä.

Sellaista tällä erää, huomenna olisi luvassa paikallisten nähtävyyksien ihmettelyä (alppieläintarha yms) ja siirtyminen Salzburgiin.

Maisemakuvaa Wallbergiltä.


Iso kivi.


Linna paketissa.


//Edvin

Sijainti:

View Larger Map

2 kommenttia:

  1. Hei! Hauskaa reissua ja juhannustakin näin jälkikäteen. Jos vielä olette Italiassa, niin maistakaa perunapizzaa, se on kuulemma hyvää.
    Nuo kartat sijainnista ovat vähän epäselviä. Muuten kiva kuulla reissun etenemisestä.
    Älkääkä kastelko jalkojanne!

    Pikkuinen

    VastaaPoista
  2. Moi,

    Perunapizza jäi nyt väliin, sillä ollaan jo Sveitsissä. :(

    Kartat ovat vähän pieniä, mutta niitä voi zoomata ja rullata klikkaamalla niitä.

    Jalat ovat turvassa!

    //Edvin

    VastaaPoista