tiistai 16. kesäkuuta 2009

Münchenin museokierros

Tänään oli tekniikka- ja auto-aiheinen päivä. Aloitettiin käymällä Deutsche Museumissa, jossa oli merenkäynti ja ilmailunäyttely normaalin tiedenäyttelyn lisäksi. Vasta paikan päällä selvisi, ettei siellä ole mitään autoihin liittyvää, vaan ne olivat omassa museossaan kauempana. Deutsche Museumissa oli paljon katsottavaa, jopa liikaa, eikä kaikkeen sitten jaksanut syventyä. Se oli selvästi koululaisten mieleen, sillä niitä siellä riitti.

Seuraavaksi mentiin sitten metrolla (on muuten toimiva ja kohtuuhintainen täällä Münchenissä) BMW-mestoille. Eli ensin BMW Welttiin joka on semmonen hieno iso lasipalatsi, mutta sisällöltään aika tylsä. Siellä on alue, missä uudet BMW:t luovutetaan onnellisille ostajilleen, muuten koko pytinki on lähinnä pr-hehkutusta.

Siitä olikin vain lyhyt kävelymatka sillan yli BMW Museumiin, joka olikin sitten paljon mielenkiintoisempi. Siellä oli esillä kaikki kiinnostavimmat mallit ja moottorit yms. Matkamuistomyymälä tosin oli pettymys, siellä oli lähinnä jotain kalliita design-kirjoja ja postikortteja.

Tehdaskierros jäi valitettavasti väliin, koska ei ollut sopivaa ryhmää, mihin olisi voinut liittyä.

Tämän jälkeen oli tarkoitus mennä Tutankhamon-näyttelyyn, mutta jätettiin se väliin kalliiden lippujen takia ja koska Berliinissäkin on Egypti-näyttely.

Tämän jälkeen mentiin sitten vielä toiseen Deutsche Museumiin katsomaan väliin jäänyttä ajopeli-näyttelyä. Siellä riitti taas ihmeteltävää vaikka kuinka paljon ja sitä voikin kyllä suositella lämpimästi.

Sen jälkeen sitten pihvin kautta takaisin hotellille jalkoja lepuuttamaan. Pihvi oli ihan ok, mutta olisin odottanut parempaa. Tosin oli ehkä vähän huonosti valittu ravintola.

2002 BMW Museumissa.


1srj BMW Weltin edessä.


//Edvin

Sijainti: Sama kuin eilen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti