perjantai 26. kesäkuuta 2009

Perjantai: Legoland!

Tänään oli hauska päivä. Herättyämme huristelimme n 20km Günzburgiin, Legolandiin. Legolandin porteilla meitä lähestyi nainen, jolla oli ylimääräisiä lippuja ja möi ne meille hieman edukkaammin. Haiskahti tietty vähän epäilyttältä, mutta kyllä me niillä sisään päästiin (ja uloskin).



Puisto koostui hienoista pienoismallikaupungeista, huvipuistolaitteista ja kaupoista. Siellä oli loppujen lopuksi yllättävän paljon tehtävää meidänkin ikäisille. Ei ollut kuin muutama laite, mihin me olimme jo liian isoja. Osa laitteista oli tietty aika kesyjä, mutta oli siellä pari aika hurjaa vuoristorataa ja muuta kieputinta.

Merirosvolaite, missä sai ampua vesitykeillä toisiaan.


Ensiksi mentiin legotehtaaseen katsomaan miten palikat syntyvät. Siellä oli myös tehdasmyymälä, josta sai ostaa kilohinnalla irtopaloja. Niitä ostimme hieman tuliaisiksi. Tämän jälkeen ihasteltiin hienoja pienoismallikaupunkeja, joissa oli liikkuvia veneitä, legoukkoja yms. Täällä näimme jälleen Neuschwansteinin linnan, joka ei ollut tällä kertaa julkisivurempassa, kuten esikuvansa viime viikolla. Pienoismallit olivat täynnä hienoja yksityiskohtia ja niiden rakentaminen on varmasti kestänyt kauan.

Neuschwanstein legoversiona.


Hienoja yksityiskohtia.


Herkullisen näköinen vohveliannos. Näytti valitettavasti paremmalta kuin maistui.


Kävimme myös jollain vesiputous-veneajelulla, jossa kastuimme hieman. Otin tästä videonkin, mutta se näyttää melko kesyltä ruudulla. Sen lisäksi käytiin vuoristoradassa ja jossain hassussa kieputtimessa, joka piti ensin ohjelmoida itse (voimakkuus asteikolla 1-5, ylösalaisin roikotusta yms). Valitsimme miedoimman vaihtoehdon, sillä se näytti siltä, että siinä tulee helposti huono olo. Valinnastamme huolimatta se oli kyllä aika hurjaa kyytiä, joten villein vaihtoehto olisi varmasti ollut ikimuistoinen.

Tällaistakin kokeiltiin.


Lopulta käytiin 4D-elokuvanäytöksessä, joka oli myös hauska kokemus. Kyseessä oli siis 3D-elokuva (erikoislasit silmillä) höystettynä sää- ja valoefekteillä. Kun elokuvassa tuli lumisade niin niskaamme satoi jotain vaahtoa, kun oli hirmumyrsky niin sisällä tuuli kovasti jne. Teatterin laidoilla oli myös kankaat, minne heijastettiin jotain salaman kuvia yms tehostamaan vaikutusta. Lopulta käytiin vielä ostamassa vähän lisää tuliaisia ja tietenkin omat matkamuistot. Onhan siitä nyt jo aikaa kun olen viimeeksi saanut Legoja!

Einstein legoukkona.


Legolandin jälkeen poikettiin Ulmissa Gigantin tapaisessa elektroniikkakaupassa hakemassa lisää tallennustilaa kuvia varten. Sitten jatkoimme matkaa tänne Stuttgarttiin. Vielä toistaiseksi tästä 4,5 tähden hotellista ei ole löytynyt mitään yllätystä epäilyttävän halvasta hinnasta huolimatta. Paitsi tietty, että pysäköinti ja aamupala eivät kuulu hintaan, mutta sitä arvelimmekin. Nämä kai laittavat peruutuspaikat tai hiljaisina aikoina huoneita tuonne Hotels.comiin, sillä parempi kai se on ottaa halvalla vieraita kuin seisottaa huoneita tyhjillään. Respa ja rafla on vähän liian hienoa seutua meille (täynnä pukuihmisiä), mutta huone on oikein kiva. Todella korkea katto ja kaikkia hauskoja yksityiskohtia ja ainakin oletettavasti pitkästä aikaa kunnollinen tyyny!

Tässä kai tämä, huomiseksi on luvassa kaupungissa sijaitsevat Mercedes Benz- ja Porsche-museot, sekä siirtyminen Frankfurttiin. Elssi lupasi vielä blogata jotain yleiskuulumisia tänään.

Frankfurt legoversiona, huomenna vertailemaan!


//Edvin

Sijainti: Stuttgart, Saksa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti