perjantai 24. kesäkuuta 2011

Automuseoita

Juhannusterveiset Bambergistä. Olemme melko pienessä kaupungissa n. 250km Münchenistä pohjoiseen. Heräsimme siis aamulla Münchenistä ja suuntasimme läheiseen ostoskeskukseen täydentämään ehtyvää puhtaiden vaatteiden varastoa. Emme ole törmänneet vielä itsepalvelupesuloihin (emme tosin ole kovinkaan aktiivisesti etsinytkään) ja kun uusia vaatteita tarvitaan muutenkin, niin on kätevintä käyttää alennusmyynnit hyödyksi. Shoppailun jälkeen kurvasimme kohti kaupungin pohjoispuolella olevaa BMW-aluetta (jossa kävimme myös 2009). Kohteenamme oli Sealife-akvaario ja mahdollinen BMW:n museon uusintakäynti (jos olisi vaikka tullut jotain uutta esille) mikäli aikaa jää. Jono Sealifeen olikin melkoinen, joten päätimme skipata sen. Kolusimme pikaisesti bemarit, sillä uutta katsottavaa ei juurikaan ollut, mutta olisi tuntunut hölmöltä skipata ne kun kerran samassa kylässä oltiin. Bemarimuseon pihalla oli kyllä 02-mallien kokoontumisajot, eli paljon 60- & 70-lukulaisia autovanhuksia esillä.





Bemareiden jälkeen suuntasimme n. 90km pohjoiseen Ingolstadtiin, joka on Audin kotipaikka. Audi Forumin pihalla oli puolestaan joku Itävaltalainen urheiluautokerho esillä. Siinä oli samassa rivissä useita Porscheja, pari Ferraria, pari Corvettea, KTM X-Bow ja yksi Astonikin. Sen jälkeen mentiin sisään Audin museoon, joka oli suorastaan halpa (aikuisten lippu 2€) BMW:n museoon (normaalihinta 12€/hlö, me saatiin puoleen hintaan koska olen BMW-kerhon jäsen) verrattuna. Audin museo oli kyllä ihan hieno, muttei mitenkään kamalan iso. Puitteet oli komeat ja autotkin ihan hienoja ja mielenkiintoisia. Museon alimmassa kerroksessa oli tilapäisnäyttelynä Lamborghinin konseptimalleja, ihan mielenkiintoisia nekin. Viime reissulla näkemämme Mersun ja Porschen museot olivat silti paaaljon kattavampia kuin mikään tämänkertaisista (VW, BMW ja Audi). Audimuseon jälkeen käytiin vielä nopeasti vilkaisemassa uusien Audien luovutusta asiakkaille (tuntuu olevan aika yleistä Saksassa hakea auto suoraan tehtaalta). Onhan se varmasti omanlaisensa kokemus ja varmaan sen auton saa nopeamminkin niin.









Audien jälkeen ei oikeastaan ollut enää muuta päivän suunnitelmissa kuin siirtyä pohjoisemmaksi jottei huomisesta ajopäivästä Hampuriin tule niin pitkä. Ensin ajattelimme mennä 100km päähän Nürnbergiin, mutta kello oli vielä niin vähän, että jatkoimme autobaanaa vielä tänne Bambergin pikkukaupunkiin asti. Kaupunki vaikutti ihan hienolta mitä me sitä näimme tuossa tullessamme ja majapaikkaa etsiessämme. Elssin mielestä talot ovat söpöjä. Täytyy huomenna ihmetellä aamupäivällä kaupunkia vielä vähän lisää ja lähteä sitten kohti Hampuria.

//Edvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti