maanantai 27. kesäkuuta 2011

Hampuri, osa 2

Tämän päivän teemana oli siis katsella lisää Hampurin nähtävyyksiä. Herättyämme hieman epäilyttävällä seudulla sijainneelta hotellilta (ihan päärautatieaseman lähellä) lähdimme siirtämään autoa lähemmäksi päivän nähtäävyksiä. Hampurin paheellinen toimintahan (prostituutio) on tietysti tuolla kuuluisalla Reeperbahnin alueella, mutta sitä aluetta sanotaan myös turvalliseksi sillä siellä on runsaasti poliiseja. Rautatieaseman lähellä pyöri kyllä ihan yhtä lailla näitä vanhimman ammatin harjoittajia, kuten myös huumekauppiaita. Päivällä alue oli ihan ok, mutta illalla tämä toiminta heräsi henkiin. Vaan eipä se nyt pahemmin meitä hotellihuoneessamme haitannut ja tuota toimintaa oli itseasiassa ihan mielenkiintoista tarkkailla ikkunasta.

Noniin, takaisin tähän päivään. Ensimmäisenä mentiin pienoismallikokoelmaa katsomaan, Miniaturenwunderland. Sinne saikin eka jonotella puoli tuntia sisään, mutta jonotus kannatti. Siellä meni rattoisasti melkein pari tuntia pienoismalleja ihmetellen. Pienoismallimaisemia oli Saksasta, Itävallasta, Sveitsistä, Yhdysvalloista, Norjasta, Tanskasta ja Ruotsista (tosin esitteen mukaan Kiirunan kaivos on Suomessa). Siellä oli siis kaupunki- ja maalaismaisemia ja paljon pienoisrautateitä. Maisemissa oli hurjasti pieniä hauskoja yksityiskohtia joten niitä jaksoi katsella pitkään. Lisäksi oli esim festarit, jossa oli 20000 pikku-ukkoa yleisössä. Rahaa tämän kaiken rakentamiseen oli mennyt yli 200t euroa ja se onkin maailman isoin moinen. Erityisen hieno oli lentokenttä josta lähti ja jonne laskeutui tasaisin väliajoin eri koneita.


Tulipaloa sammuttelemassa.


Pikkuisia ruotsalaisia.


Hienoja yksityiskohtia.


Nudisteja alpeilla.


Festariyleisöä.

Pienoismallien jälkeen oli tarkoitus tarkistaa naapurissa ollut "Hamburg Dungeon", eli joku kauhukammari. Sinne oli kuitenkin pitkä jono koko ajan ja liputkin oli aika kalliita, joten se sai jäädä väliin. Tämän jälkeen lähdimme nilkuttelemaan hiljalleen kohti seuraavaa nähtävyyttä (Elssi loukkasi hieman jalkansa eilen, joten eteneminen on ollut vähän hitaampaa mutta huolellista). Ennen kuin pääsimme metroasemalle törmäsimme sataman kiertoajeluun veneellä. Näitä oli runsaasti tarjolla ja ihan laidasta laitaan. Oli perinteistä turistiajeluvenettä, pikakyytiä kumiveneessä isolla moottorilla ja kunnon istuimilla vöineen sekä isoja siipiratasaluksia (ei tosin höyrytoimisia). Tunnin kiertoajelulla kierrettiin kanavia ja Hampurin satamaa katsellen kalliita taloja ja sataman toimintaa (isoja rahtialuksia sekä telakoita joissa niitä tehtiin). Se oli ihan mukava tapa viettää tunti ja satamassa tuuli mukavasti (tänään on ollut aika kuuma päivä, +25c). Veneemme kapteeni selosti jatkuvasti Saksaksi, joten emme ymmärtäneet ihan kaikkea, mutta jotain kumminkin. Lisäksi veneessä oli itsepalvelujääkaappi, joten ei tarvinnut kuivin suin olla.


Tällä Hansa III:lla veneiltiin.


Tällaisia isoja laivoja katseltiin.

Veneilyn jälkeen olikin jo aika nälkä ja ajattelimme mennä Hard Rock Cafeen syömään, mutta se olikin rempassa. Koska aloimme olemaan jo aika lähellä niin päätimme lähteä jalan Reeperbahnille etsimään ruokaa. Sitä ei heti löytynytkään, kaikki raflat keskittyivät lähinnä korjaamaan/siivoamaan viime öisten turistien jälkiä. Löysimme kuitenkin lopulta sivukujalta italialaisen ravintolan ja vedettiin pastat naamariin. Ruoka oli ihan ok. Meillä oli suunnitelmissa ehtiä tänään kolmanteen Sealifeen (kahden edellisen yrityksen kariuduttua) joten lähdimme takaisin kohti auton sijaintia. Tässä vaiheessa olimme tosin jo ehtineet sen verran kauas parkkihallista, että saavuttuamme autolle totesimme, ettemme millään enää ehdi Sealifeen ennen sen sulkeutumista. Eipä siinä auttanut muu kuin ottaa suunta kohti Bad Oldesloeta, pientä kaupunkia hieman Hampurista pohjoiseen, jossa siis tämänöinen hotellimme on.


Naisilta pääsy kielletty (paitsi työntekijöiltä, selvästikin).

Levättyämme hetken täällä käytiin vielä tuolla kylillä syömässä pizzat iltapalaksi. Sattuipa tässä vielä pieni haverikin. Ostimme apteekista tuollaisen pikajääpussin Elssin polvea varten, mutta se oli kai sittenkin joku pilailutarvike. Ohje käski puristamaan pussia, kuten yleensä, mutta puristettaessa se räjähti ja sotki lakanat, seinän ja verhot ikävällä ruskealla mömmöllä. Noh, onneksi tuo näyttäisi irtoavan aika helposti eikä hotellin henkilökuntakaan pahastunut liiemmin haverista. Huomenna huristellaan sitten aamulla ihmettelemään lepakoita, shoppaillaan vähän juomia Puttgardenissa ja ajellaan Köpikseen ihmettelemään. Koska tiedämme ennestään Tanskan olevan vähän ikävä maa, jatkamme huomenna vielä illalla Ruotsin puolelle yöksi.

//Edvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti